Sjednica Predsjedništva BORS-a u petak,na dnevnim redu izbori

Srna
Sjednica Predsjedništva BORS-a u petak,na dnevnim redu izbori

ŠAMAC - U Banjaluci će u petak, 28. oktobra, biti održana sjednica Predsjedništva Boračke organizacije Republike Srpske na kojoj će biti donesena odluka o terminu zasjedanja Skupštine ove organizacije o raspisivanju i sprovođenju redovnih izbora, rečeno je na sastanku Kooordinacionog odbora regije Doboj.

Sjednici koja je održana u Šamcu prisustvovao je i predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske Radan Ostojić, koji je podsjetio da sljedeće godine ističu mandati i da imaju obavezu da u periodu od godinu dana sprovedu izbore na svim nivoima u ovoj organizaciji.

Ostojić je istakao da je trenutno u Republici Srpskoj najaktuelnije pitanje budžeta za sljedeću godinu, koji podrazumijeva i prava boračkih kategorija.

On je naveo da Boračka organizacija neće odustati od svojih stavova donesenih na Skupštini ove organizacije, koji su upućeni institucijama i o kojima su već vođeni određeni razgovori.

-Očekujemo da će razgovori biti nastavljeni i da će nadležne institucije u projekciji budžeta za sljedeću godinu uvažiti naše zahtjeve koje su tiču zapošljavanja djece porodica poginulih boraca, uređenje boračkog dodatka na sistemski način, uvođenje u pravo svih demobilisanih boraca na borački dodatak, povećanje ličnih i porodičnih invalidnina - rekao je Ostojić novinarima.

Naglasio je da Boračka organizacija nije zadovoljna trenutnim položajem u kojem se nalaze boračke kategorije, koje ne prihvataju da budu socijalna kategorija, i da se njihova pitanja rješavaju davanjem jednokratnih pomoći koja su ad hok karaktera.

-Insistiramo da se pronađu sistemska rješenja koje će uvesti u pravo sve boračke kategorije, a onda u narednom periodu svake godine da se ta prava u skladu sa budžetom povećavaju - rekao je Ostojić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana