Burno u čelinačkom lovačkom udruženju: Lome koplja zbog članstva u “Fazanu”

Danijela Bajić
Foto: Arhiva

ČELINAC - Situacija u čelinačkom Lovačkom udruženju “Fazan” dovedena je do usijanja nakon što su pojedini članovi izbačeni, zbog čega je cijeli slučaj završio i na sudu.

Izbačeni članovi Slavko Jokić i Zdravko Gavrić tvrde da su ih pojedinci iz udruženja izbacili zbog ličnog animoziteta, dok druga strana navodi da su oni iščlanjeni zbog neplaćanja članarine na vrijeme.

Gavrić, koji se lovom bavi 45 godina, za “Glas” priča da mu je nanesena velika nepravda u lovačkom udruženju, koje je za njega predstavljalo drugu porodicu. 

- Većina članova je prije tri godine htjela da smijeni tadašnjeg predsjednika jedne od lovačkih sekcija, te su mene predložili za njegovog nasljednika. Međutim, dio članstva i predsjednik udruženja nisu me podržali, zbog čega su opstruisali moj izbor te je protiv mene sproveden i disciplinski postupak, na osnovu kojeg sam trajno izbačen - tvrdi Gavrić.

Dodao je da se žalio sudu, a presuda u njegovu korist stigla je iz kotorvaroškog suda, a potom i banjalučkog Okružnog suda.

- Naloženo je da me vrate u udruženje i plate mi odštetu, koju još nisam dobio. Međutim, opet su me iščlanili uz opravdanje da nisam platio članarinu i to za tekuću godinu, ali me niko nije ni obavijestio iako sam zaslužni član - kazao je Gavrić i dodao da će po pravdu ići, ako treba, i do Strazbura.

Radom rukovodstva “Fazana” nezadovoljan je i Jokić, koji se takođe obraćao sudu nakon što je iščlanjen iz udruženja.   

- Optužili su me za napad, ali sud je stao na moju stranu. Odštetu su mi isplatili, ali me nisu vratili u udruženje, jer sam, navodno, sedam dana kasnio sa članarinom - rekao je Jokić koji kaže da neće odustati od udruženja kome, kako tvrdi, nikad nije oklijevao da pomogne finansijski. 

Tehnički sekretar “Fazana” Draško Jagodić tvrdi da niko u udruženju nije protiv Jokića i Gavrića. 

- Na osnovu sudskih rješenja Jokić je vraćen među članove, međutim, on ponovo nije ispunio obavezu na vrijeme, zbog čega je 15. maja njemu ponovo prestalo članstvo, kao i svima ostalima koji to nisu uradili. I Gavrić je zakasnio sa članarinom, platio je tek 30. maja, a trebalo je to da uradi 15 dana ranije - kazao je Jagodić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana