SIPA saslušala Borenovića

Srna
SIPA saslušala Borenovića

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović danas je u sjedištu Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u Istočnom Sarajevu dao izjavu, po zahtjevu Tužilaštva BiH, povodom krivične prijave koju je prije 10 mjeseci podnio protiv N.N. lica.

On je napomenuo da je prijava podnesena kada je, nedugo nakon izbora delegata u Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH, predsjednik SDP-a Nermin Nikšić u medijima izjavio da u svom telefonu posjeduje fotografije glasačkih listića iako je fotografisanje strogo zabranjeno, što je dalje otvorilo sumnje u mogućnost činjenja više krivičnih djela od N.N. lica.

"Na osnovu svih saznanja, smatrao sam da imam pravo da podnesem krivičnu prijavu protiv N.N. lica kako bi se ustanovilo ko je, kada i na osnovu čega slikao glasački listić, da li se radi o falsifikatu ili glasanju van skupštinske sale. Sve ovo su ozbiljne povrede tajnosti glasačkog procesa", rekao je Borenović.

Odgovarajući na novinarska pitanja, Borenović je upozorio na opasnost od "izborne korupcije", ali je apelovao na pravosuđe BiH da bude profesionalno, bez obzira da li se u nekom krivičnom predmetu radi protiv domaćih ili stranih zvaničnika.

Kada je riječ o boračkim kategorijama, Borenović je naveo da sve zahtjeve predstavnika Boračke organizacije Republike Srpske treba pažljivo saslušati s ciljem poboljšavanja egzistencijalnog statusa ove kategorije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana