SIPA pretresa migrantski centar u Blažuju, učestvuje preko 300 policajaca

Srna
SIPA pretresa migrantski centar u Blažuju, učestvuje preko 300 policajaca

SARAJEVO - Na području šireg lokaliteta Privremenog prihvatnog centra Blažuj kod Sarajeva u toku je policijska racija zbog krijumčarenja migranata u kojoj je angažovano oko 300 policijskih službenika, saopšteno je iz Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) BiH.

U združenoj kriminalističko-taktičkoj akciji „Racija“ učestvuju pripadnici agencije SIPA, Granične policije BiH, Direkcije za koordinaciju policijskih tijela u BiH, Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, Službe za poslove sa strancima i Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH.

Akcija je izvodi pod nadzorom Tužilaštva BiH i Tužilaštva Kantona Sarajevo.

U saopštenju se navodi da se racija provodi na širem lokalitetu Centra u kojem je privremeno ograničena sloboda kretanja.

„U Centru se vrši pregled lica, stvari i prostorija s ciljem pronalaska lica koja tu nelegalno borave kao i pronalaska nelegalnog naoružanja, narkotika i drugih predmeta koji potiču iz krivičnih djela ili mogu poslužiti za ugrožavanje bezbjednosti korisnika i uposlenika Centra“, te se identifikuju organizatori grupe ili udruženja za izvršenje krivičnog djela krijumčarenje migranata“, saopšteno je iz SIPA-e.

Iz ove policijske agencije navode da će više informacija saopštiti po okončanju aktivnosti.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana