Sindikat policija Kantona Sarajevo očekuje istragu i o čelnim ljudima uprave policije

Srna
Sindikat policija Kantona Sarajevo očekuje istragu i o čelnim ljudima uprave policije

SARAJEVO- Sindikat policijskih službenika, državnih službenika i namještenika Kantona Sarajevo očekuje hitno reagovanje istražnih organa u evidentnim nezakonitostima u radu čelnih osoba Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Kantona Sarajevo.

Osvrćući se na hapšenje policajaca u okviru akcije "Sparta", Sindikat od istražnih i pravosudnih organa očekuje da se obračunaju i sa kriminalom "visokog ranga" u Upravi policije MUP-a na isti način kao i što to čine sa policijskim službenicima sa početnim policijskim činovima i službenicima najnižeg ranga.

-Prvenstveno mislimo na tendersku nabavku pancira koji su neupotrebljivi. Niko od čelnih ljudi Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo nije odgovarao za oštećenje budžeta za 800.000 KM - istakli su iz Sindikata.

Sindikat tvrdi da apsolutno podržava nultu stopu tolerancije na nezakonit rad policijskih službenika koji urušava dignitet policijske službe i bezbjednosnog sistema.

U saopštenju se navodi da Sindikat podržava istražne i pravosudne organe u njihovom radu, od kojih očekuju zakonito i nepristrano postupanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana