Sijarto podržao Dodika: U toku hajka na političare koji hrabro zastupaju nacionalne interese

GS
Foto: Anadolija

BUDIMPEŠTA - Mađarski ministar inostranih poslova Peter Sijarto rekao je da je na globalnom nivou u toku hajka na političare koji se otvoreno suprotstavljaju međunarodnom liberalnom mejnstrimu, hrabro zastupajući nacionalne interese, među kojima je naveo i predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika.

„U Sjedinjenim Državama se najperspektivniji kandidat za naredne predsjedničke izbore suočava sa krivičnim prijavama. U Slovačkoj je uhapšen istaknuti lider najperspektivnije stranke za predstojeće parlamentarne izbore, dok je u BiH podignuta optužnica protiv demokratski izabranog lidera srpske zajednice“, rekao je Sijarto.

On ističe da međunarodni liberalni mejnstrim ne bježi od bilo kakve oštre intervencije, uključujući upotrebu policijskih i pravosudnih sredstava, kada osjeća da je njegova moć u pitanju.

„Gdje su Transparensi internešnel, Amnesti i Helsinški komitet u ovakvim trenucima?“, upitao je Sijarto.

Ovu izjavu Sijarta prenio je portparol mađarske Vlade Zoltan Kovač na svom profilu na društvenoj mreži „Iks“.

Tužilaštvo BiH podiglo je juče optužnicu protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i vršioca dužnosti direktora Službenog glasnika Republike Srpske Miloša Lukića zbog neizvršavanje odluka Kristijana Šmita.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana