Sevlid Hurtić kandidat za ministra za ljudska prava u Savjetu ministara

Srna
Sevlid Hurtić kandidat za ministra za ljudska prava u Savjetu ministara

BANjALUKA - Predstavnici Kluba poslanika Pokret za državu u Narodnoj skupštini Republike Srpske i političkih partija iz Federacije BiH (FBiH), takozvane “osmorke”, odlučili su danas na sastanku u Banjaluci da Sevlid Hurtić bude prijedlog za ministra za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara.

Lider stranke Narod i pravda Elmedin Konaković rekao je da je Hurtić kandidat Pokreta za državu o kojem su saglasnost postigle stranke “osmorke” i SNSD.

“Mislimo da je Hurtić i personalno dobro rješenje i zahvaljujem kolegama iz SNSD-a i predsjedniku Miloradu Dodiku za tu vrstu razumijevanja i spremnost na kompromis da to bude zajedničko rješenje”, rekao je Konaković novinarima nakon sastanka.

On je napomenuo da na svim stranama postoje oni koji su nezadovoljni i prigovaraju kadrovskim rješenjima, ali da će se kapaciteti pokazati radom.

Kada je riječ o stavovima predstavnika pojedinih partija iz “osmorke” o 9. januaru i državnoj imovini, Konaković je naveo da će se do petka usaglasiti određeni odnosi, te da se tu ništa posebno nije “zaljuljalo”.

“Postoji mnogo pitanja o kojima se u BiH ne slažemo, ali ne treba da nam fokus bude na tome. Ima puno pitanja o kojima se možemo složiti, a večerašnji dogovor o kadrovskim rješenjima je kvalitetan primjer za to”, rekao je Konaković.

Hurtić je rekao da je dogovorena saradnja sa budućim entitetskim institucijama za izbjegla i raseljena lica, te izrazio nadu da će uroditi plodom.

“Cilj nam je da projekti konačno budu na jednom mjestu i da pokušamo sistematski da rješavamo stvari”, rekao je Hurtić novinarima nakon sastanka.

Prema njegovim riječima, Pokret za državu čini 10 političkih subjekata i niko se još nije izjasnio da izlazi iz ovog pokreta, pa ni SDA.

Savez nezavisnih socijaldemokrata je u dogovoru sa predstavnicima “osmorke” danas uputio novi prijedlog kandidata za ministra za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara - Sevlida Hurtića, saopšteno je danas iz ove stranke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana