Sergej Baburin: Dodik jedan od najpouzdanijih prijatelja

Srna
Sergej Baburin: Dodik jedan od najpouzdanijih prijatelja

MOKSVA - Ruski političar i naučnik Sergej Baburin rekao je da je danas najjača i najborbenija srpska duša u Republici Srpskoj, u Banjaluci, a predsjednik Srpske Milorad Dodik jedan od najpouzdanijih prijatelja Rusije u Evropi.

Baburin je rekao da pozicija Dodika, bez obzira da li bio u rukovodstvu BiH ili na čelu Srpske, određuje politiku Balkana, uključujući i uticaj na poziciju Beograda.

On je rekao da je u uslovima agresivne ekspanzije Zapada na Balkan Moskva dužna iskazati maksimalnu podršku svom strateškom savezniku - Srbima.

Baburin je za "Javni servis vijesti" /osnmedia.ru/ rekao da Moskva mora da maksimalno obezbijedi potrebe Srba jer "su prijatelji na ispitu u teškim vremenima".

"Republika Srpska je sada u teškom trenutku. Rusija ne treba da ponavlja greške iz 1999. godine", rekao je Baburin.

Baburin je rekao da je uvjeren da Rusija, više nego ikada, mora da se okrene problemima Srbije, a to znači da sistemski i dublje sarađuje sa srpskim rukovodstvom i predsjednikom Aleksandrom Vučićem u ekonomskom i političkom smislu kako bi se bar izbalansirao pritisak na njega iz Sjedinjenih Država.

"Drugo, da otvoreno podržimo u Srbiji one političke snage koje se zalažu za teritorijalni integritet zemlje i za to da je Kosovo prapostojbina Srba i sastavni dio republike", rekao je Baburin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana