Šeranić: Značajna podrška Srbije za edukaciju kadra

Srna
Šeranić: Značajna podrška Srbije za edukaciju kadra

BEOGRAD - Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić istakao je značaj dobre saradnje sa resornim ministarstvom u Srbiji, kao i podrške u obezbjeđenju zdravstvenog kadra u bolnicama koje će uskoro biti otvorene u Srpskoj.

Šeranić, koji je danas u Beogradu posjetio Klinički centar Srbije i razgovarao sa resornim ministrom Zlatiborom Lončarom, rekao je da je to bila prilika da se razmijene iskustva, ali i razgovara o načinima kako da se u novim bolnicama Trebinje i Doboj obezbijedi školovan radni kadar.

"Lončar je ponudio punu podršku Kliničkog centra Srbije za edukaciju i doedukaciju našeg ljekarskog i sestrinskog kadra, kako bi nove bolnice, koje će vrlo brzo biti otvorene u Srpskoj, radile u punom kapacitetu i pružale zdravstvenu zaštitu na najvišem nivou", rekao je Šeranić Srni.

On je naveo da je na sastanku bilo riječi i o drugim mogućnostima saradnje kada je riječ o usvajanju novih usluga koje se u Kliničkom centru Srbije izuzetno dobro rade, kao što je trombektomija, odnosno mogućnost akutnog zbrinjavanja moždanog udara.

"To je za nas veoma važno, s obzirom na kapacitet naše kardiohirurške sale i toga da se u okviru nje mogu pružati ove vrste zdravstvene zaštite. To je svakako novi korak kojem će posebnu pažnju posvetiti načelnik Kardiohirurgije Univerzitetskog kliničkog centra /UKC Srpske Nikola Šobot, uz podršku generalnog direktora UKC-a Vlade Đajića“, napomenuo je Šeranić.

On je dodao i da se prilikom posjete Kliničkom centru Srbije u Beogradu uvjerio u kapacitete ove zdravstvene ustanove, te da se u rekonstruisanom objektu u punom kapacitetu pružaju najsavremenije usluge građanima Srbije, a po potrebi i građanima Republike Srpske.

Šeranić je u tom pogledu zahvalio Ministarstvu zdravlja Srbije i Lončaru, jer ima veliki značaj za stanovnike Srpske.

On je naveo da slijedi posjeta i Kliničkom centru u Novom Sadu, gdje će biti razmijenjena iskustava i primjeri dobre prakse sa ovom zdravstvenom ustanovom, kao i razmotrene nove mogućnosti za proširenje postojeće saradnje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana