Šeranić: Solidarnost znači mnogo

SRNA
Šeranić: Solidarnost znači mnogo

BANjALUKA - Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić zahvalio je svima koji učestvuju u akciji "S ljubavlju hrabrim srcima" s ciljem prikupljanja sredstva za uspostavljanje registrana matičnih ćelija, ističući da solidarnost znači mnogo, pogotovu kada je riječ o zdravstvenom sistemu.

"Solidarnost i briga svakoga od nas za svakoga znači i čini mnogo. Kao zdravstveni radnik i ljekar opredjeljen sam da spašavam živote i pomažem ljudima i uvijek mi je zadovoljstvo da budem dio ovakve akcije", rekao je Šeranić na donatorskoj večeri "S ljubavlju hrabrim srcima" u Banjaluci.

On je istakao da je registar dobrovoljnih davalaca matičnih ćelija važan kada je riječ o liječenju određenih bolesti, a pogotovo kada se pomaže djeci. U Banjaluci se održana 14. donatorsko veče "S ljubavlju hrabrim srcima", pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika.

Zavod za transfuzijsku medicinu Republike Srpske iskazao je potrebu za uspostavljanjem Registra dobrovoljnih davalaca matičnih ćelija Republike Srpske, odnosno, osnivanje laboratorije za HLA tipizaciju tkiva pri Zavodu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana