Šeranić: Sljedeća faza izgradnja glavnog objekta nove Bolnice u Trebinju

SRNA
Šeranić: Sljedeća faza izgradnja glavnog objekta nove Bolnice u Trebinju

TREBINjE - Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić istakao je da gradnja nove Bolnice u Trebinju ulazi u sljedeću fazu radova, za koju je izdata građevinska dozvola, a koji se tiču izgradnje glavnog objekta.

Šeranić je novinarima u Trebinju izjavio da se ovakav projekat radi po fazama, shodno ugovoru, a podrazumijeva projektovanje, izgradnju i opremanje same bolnice.

"U prethodnoj fazi je završeno projektovanje, koje se odnosilo na temeljnu ploču, izdavanje građevinske dozvole za nju. Sada je završeno projektovanje glavnog objekta i izdavanje dozvole za to", rekao je Šeranić.

On je naveo da je sljedeća faza projektovanje tehničko-ekonomskog bloka koji je drugi projekat iza bolnice, kao i parkinga sa nadstrešnicom.

"Nastavljamo dalje u skladu sa građevinskom dozvolom i projektom, sa fazama koje redovno kroz Ministarstvo pratimo sa izvođačem", rekao je Šeranić i izrazio nadu da će dinamika radova biti po planu i da će oni biti završeni u skladu sa rokovima.

Šeranić je rekao da su sve ostale diskusije koje se vode o ovom pitanju, suvišne, navodeći da Ministarstvo radi svoj dio posla, na bazi zakona.

Prema njegovim riječima, ne očekuje da će u okviru gradnje bolnice doći do bilo kakvih zastoja, navodeći da ih nije ni bilo, te da je direkcija konstatovala da je dio posla koji je vezan za prethodnu građevinsku dozvolu završen i da je potrebno završiti nastavak aktivnosti, ističući da se građevinska dozvola dobijala po fazama radova.

Šeranić je rekao da ne postoje problemi kada je riječ o gradnji nove Bolnice u Trebinju, a što se tiče Bolnice u Zvorniku, u prethodne tri godine se radilo u nemogućim uslovima kad se govori o rekonstrukcijama, što je uslovilo kašnjenja.

"Taj projekat napreduje", dodao je Šeranić.

Šeranić je sa ministrom za prostorno-uređenje, građevinarstvo i ekologiju Bojanom Vipotnikom obišao gradilište nove Bolnice u Trebinju.

Nova bolnica u Trebinju biće izgrađena u naselju Pridvorci, a ukupna vrijednost projektovanja, izgrade i opremanja ove zdravstvene ustanove po principu ključ u ruke iznosi 128.448.448 KM sa PDV-om.

Sredstva za izgradnju nove bolnice biće obezbijeđena iz budžeta Republike Srpske, a ovaj projekat predstavlja jedan od najznačajnijih poduhvata Vlade Srpske u zdravstvenom sistemu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana