Šeranić sa rukovodstvom Opštre Luke o unašređenju zdravstvene zaštite

Srna
Šeranić sa rukovodstvom Opštre Luke o unašređenju zdravstvene zaštite

OŠTRA LUKA - Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić najavio je danas da će kroz model konkursa koji podrazumijeva izdvajanja lutrijskih sredstava, namijenjenih za socijalnu zaštitu, nastojati pomoći opštini Oštra Luka u nabavci jednog putničkog vozila za potrebe patronažnih posjeta stanovnicima.

Šeranić je, nakon razgovora sa rukovodstvom opštine Oštra Luka i posjete lokalnom Domu zdravlja, ocijenio da postoji potreba za uvođenjem te službe i nabavkom vozila s obzirom na geografske karakteristike i demografsko stanje.

"Tako bi se mogli građani posjetiti, oni koji su onemoćali i stariji, u smislu pružanja određenih aspekata i zdravstvene, ali i socijalne zaštite", rekao je Šeranić novinarima u Oštroj Luci.

On je naveo da su u toku aktivnosti prelaska oštrolučkog Doma zdravlja na trezorsko poslovanje.

"Oštra Luka je završila sve svoje obaveze koje je imala i očekuje se u narednom periodu da bude realizovana uplata svih dugovanja koja su bila vezana za sam Dom zdravlja prema Poreskoj upravi, da budu izmirena", rekao je Šeranić.

Zamjenik načelnika opštine Oštra Luka Duško Došenović najavio je da 1. januara naredne godine ovdašnji Dom zdravlja prelazi na trezorsko poslovanje, a da će nabavka vozila za usluge patronaže u zdravstvenom i socijalnom sektoru mnogo značiti stanovništvu ove izrazito razuđene lokalne zajednice.

Predsjednik Skupštine opštine Oštra Luka Dragan Stanar rekao je da lokalna vlast razrađuje ideje izgradnje novog objekta Doma zdravlja jer je postojeći u relativno lošem stanju i cijeli niz godina se vrše ad hok rekonstrukcije, sanacije i dogradnje.

"Planiramo da krenemo s jednim projektom za potpuno novi dom zdravlja koji bi bio ovdje u centru Oštre Luke i u nekom narednom periodu od četiri godine bi trebalo da bude završen. Time bi primarna zdravstvena zaštita bila podignuta na mnogo viši nivo", najavio je Stanar.

Direktor Doma zdravlja "Sveti Sava" Oštra Luka Milena Trninić izrazila je zahvalnost Ministarstvu zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske za podršku koju godinama pruža ovoj ustanovi, počevši od donacija iz 2018. godine, te izdvojila donaciju sanitetskog vozila i ultrazvučnog aparata.

"To je vrhunski aparat sa četiri funkcionalne sonde koje su podigle zdravstvenu zaštitu na mnogo veći nivo", istakla je Trninićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana