Selaku dodijeljen srpski srednjovjekovni mač

GS
Selaku dodijeljen srpski srednjovjekovni mač

BEOGRAD - U Domu Narodne skupštine Republike Srbije održana je svečana ceremonija povodom završetka školovanja 13. klase Visokih studija bezbednosti i odbrane (VSBO), Škole nacionalne odbrane Srbije „Vojvoda Radomir Putnik”, čiji je polaznik bio i predsjednik Socijalističke partije Srpske (SPS) Goran Selak.

Ministar odbrane Srbije, Bratislav Gašić, uručio je replike srpskih srednjovjekovnih mačeva polaznicima 13. klase VSBO i čestitao svim polaznicima uspješan završetak školovanja.

Selak je istakao je da je su se prilike u svijetu izmijenile u posljednjim godinama, što se odražava i na srpski narod.

-Obrazovanjem i usavršavanjem, koji su naše najmoćnije oružje, moći ćemo se zaštititi od neprilika u kojima se čitav svijet trenutno nalazi. Kao narod koji je kroz istoriju dokazao da stoji na strani mira i slobode, moramo se strateški pripremiti, naročito u oblasti bezbjednosti kako bi mir sačuvali – naglasio je Selak.

Razumijevanje geopolitičkih i bezbjednosnih izazova, navodi Selak, ključno je za očuvanje spoljne i unutrašnje bezbjednosti.

-Na nama je da primijenimo vrijedno znanje koje smo stekli kao polaznici VSBO. Na nama je da služimo srpskom narodu i branimo njegove interese. Na nama je da sačuvamo ono što su nam naši slavni preci ostavili u amanet – slobodu - rekao je Selak.

Dodao je da je izuzetna čast danas biti u Narodnoj skupštini Srbiji.

-Zahvalnost Srbiji na prilici da se usavršavam da bi služio mojoj Republici Srpskoj - dodao je na kraju Selak.

Ceremoniji u Narodnoj skupštini prisustvovali su i predsjednik Vlade Miloš Vučević, direktor BIA Vladimir Orlić, te brojni ministri u Vladi Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana