Selaković: Srbija će uvijek stajati uz Srpsku

Srna
Selaković: Srbija će uvijek stajati uz Srpsku

BANjALUKA - Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Nikola Selaković poručio je da Srbija ne okreće leđa svom narodu sa druge strane Drine i da će uvijek stajati uz Republiku Srpsku.

Selaković je naveo da su Srbi sa obje strane Drine jedna krv, vjera, porijeklo, sadašnjost i jedna budućnost.

On je rekao da je izuzetno dobra saradnja svih resornih ministarstava vlada Srpske i Srbije, a posebno je istakao saradnju njegovog ministarstva sa Ministarstvom zdravlja i socijalne zaštite, kao i Ministarstvom za rad i boračka pitanja Republike Srpske.

- U stalnoj sam komunikaciji sa ministrima Alenom Šeranićem i Danijelom Egićem. I ovog puta smo razgovarali o konkretnim mogućnostima za razvijanje naše saradnje ne samo kroz razmjenu iskustava, već i o konkretnoj pomoći u nekim oblastima. Srbija je ponudila pomoć i u digitalizaciji rada i jednog i drugog ministarstva - rekao je Selaković za RTRS.

Selaković je naglasio da će posjetiti i druge gradove u Republici Srpskoj, kako bi se sagledale mogućnosti za doniranje veoma skupih i sofisticiranih softverskih sistema koji bi olakšali rad nadležnim službama centara za socijalni rad, centrima za zapošljavanje, inspektoratima u koja su u Srbiji već uložena ogromna sredstva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana