Selak: Vulin je neumorni borac za srpske interese

GS
Selak: Vulin je neumorni borac za srpske interese

BANjALUKA - Predsjednik Socijalističke partije Srpske (SPS) Goran Selak izjavio je da je direktor Bezbednosno-informativne agencije Srbije Aleksandar Vulin, kojem su SAD uvele sankcije iskreni borac za srpske interese čije djelovanje za neke nije podobno, te osudio takav potez američkih vlasti.

„Aleksandar Vulin je neumorni radnik za srpske nacionalne interese koji je svoj patriotizam dokazao obavljajući funkcije direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju, ministra unutrašnjih poslova, ministra za rad i zapošljavanje, te ministra vojnog, u više saziva Vlade Srbije. Američke sankcije dokazuju da je Vulin dobro obavljao navedene dužnosti i trebaju mu služiti kao poseban vid priznanja“, rekao je Selak.

U saopštenju iz ove partije navodi se da Socijalistička partija Srpske i Pokret socijalista, čiji je osnivač Aleksandar Vulin, od ranije imaju potpisan sporazum o saradnji, a dva lidera ne kriju prijateljstvo. U saopštenju se navodi i da Vulin važi za jednog od najbližih saradnika predsjednika Republike Srbije Aleksandra Vučića.

„Velike kriminalne grupe u Srbiji su razbijene u vrijeme dok je Vulin bio ministar policije, jer taj čovjek uvijek svoj posao obavlja beskompromisno i u interesu srpske države i cijelog srpskog naroda, ma gdje živio. Takav pristup oslikava Vulinov krajiški karakter i kočićevsku narav i ja mu mogu poželjeti da i ubuduće sa istim žarom i energijom obavlja visoke državničke funkcije, a čvrsto vjerujem da će tako i biti“, zaključio je Selak.

Ministarstvo finansija SAD uvelo je sankcije direktoru Bezbednosno-informativne agencije Srbije Aleksandru Vulinu.

Odluka o uvođenju sankcija Vulinu objavljena je na internet stranici američke Kancelarije za kontrolu stranih sredstava.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana