Selak: Srpskom narodu potrebno usaglašeno djelovanje

Srna
Selak: Srpskom narodu potrebno usaglašeno djelovanje

BANjALUKA - Predsjednik Socijalističke partije Srpske (SPS) Goran Selak rekao je Srni da su srpsko jedinstvo i sloga najvažnije kategorije kroz cijelu istoriju srpskog naroda, te da jedinstvo rukovodstava Srbije i Srpske u ovim izazovnim vremenima posebno ohrabruje.

-Srpskom narodu, koji je suočen sa problemima na Kosovu i Metohiji i sa podrivanjem Dejtonskog mirovnog sporazuma, iznad svega je potrebno usaglašeno djelovanje - naveo je Selak, govoreći o dogovoru predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i Srbije Aleksandra Vučića da u najkraćem roku u Republici Srpskoj bude održan skup svih državnih organa Srbije i Srpske.

Selak je naveo da SPS podržava politiku zajedništva Srbije i Srpske, te da su redovne konsultacije predsjednika Vučića i Dodika dio adekvatnog reagovanja na sve izazove sa kojima se srpski narod susreće.

-Mi smo jedan narod, koji živi na jedinstvenom kulturnom prostoru, koji je zagledan u maticu Srbiju i koji je spreman sa svima da živi u  - rekao je Selak.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik razgovarao je juče u Beogradu sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i Njegovom svetošću patrijarhom srpskim Porfirijem o važnim pitanjima za srpski narod u Srpskoj i Srbiji, te su dogovorili da Dan sjećanja na stradale i prognane Srbe u akciji “Oluja” bude obilježen 4. avgusta u Prijedoru. Dogovoreno je i da u najkraćem roku u Republici Srpskoj bude održan skup svih državnih organa Srbije i Srpske.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana