Selak: Srpsko jedinstvo i prosperitet kroz konkretna rješenja

GS
Selak: Srpsko jedinstvo i prosperitet kroz konkretna rješenja

BEOGRAD- Predsjednik SPS-a Goran Selak naglasio je da je Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave ključan za jačanje svjesti o zajedničkoj istoriji i budućnosti Srba.

„Srbin je Srbinu brat, s koje god strane Drine da živi. SPS se zalaže za jaču i prisniju saradnju Republike Srpske i Srbije, jer smo mi jedan narod,“ poručio je Selak.

Govoreći o problemima Banjaluke, Selak je istakao da SPS radi na konkretnim rješenjima kada su u pitanju infrastrukturni problemi.

„Fokusirani smo na rješavanje problema sa vrtićima, parkingom i saobraćajem, jer želimo da vratimo grad građanima i učinimo ga boljim mjestom za život.“ Selak je dodao i da će SPS raditi na podizanju životnog standarda kroz otvaranje novih radnih mjesta i ulaganja u razvojne projekte.

Na pitanje o političkoj sceni, Selak je poručio da je SPS usmjeren na dugoročne interese Republike Srpske, bez kalkulacija i političkih igara. „Za nas fotelje nisu cilj, već sredstvo da stvorimo jaku Srpsku u kojoj svi imaju jednake šanse za napredak,“ rekao je Selak za Informer.

Odgovarajući na poslednje pitanje o sloganu Socijalističke partije Srpske „Za Srpsku treba imati dušu“, Selak je istakao da ovaj slogan odražava dublje vrijednosti koje SPS zastupa.

„Naš cilj nije samo ekonomski rast, već očuvanje svakog dijela naše zemlje, svakog čovjeka i svakog radnog mjesta. Srpska je jedna duša, i svaka njena osoba, kamen i klas žita imaju jednaku vrijednost za nas,“ poručio je lider SPS-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana