Selak: Srpska uspjehe Srbije doživljava kao sopstvene

SRNA
Foto: Arhiva

BANjALUKA - Predsjednik Socijalističke partije Srpske Goran Selak čestitao je predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću Sretenje - Dan državnosti Srbije i izrazio uvjerenje da će ova država i dalje bilježiti samo uspjehe i voditi nacionalno odgovornu politiku na korist svim Srbima u regionu.

Selak je u čestitki istakao da građani Republike Srpske uspjehe Srbije doživljavaju kao sopstvene, te da su ponosni na rezultate koji se ogledaju u konstantnom ekonomskom, vojnom, geopolitičkom, infrastrukturnom i svakom drugom napretku.

"U ime Socijalističke partije Srpske i u svoje lično ime, Vama, Vašim saradnicima i svim građanima Srbije čestitam Sretenje – Dan državnosti Srbije, uz izraze zahvalnosti za dosadašnju brigu i pomoć koju nesebično pružate Republici Srpskoj i našem narodu koji živi izvan granica Srbije", poručio je Selak u četitki Vučiću.

Selak je napomenuo da je Sretenje, kao nacionalni praznik koji je protkan hrabrošću vožda Karađorđa i mudrošću knjaza Miloša, proslavljaju svi Srbi širom svijeta, saopšteno je iz SPS-a.

"Republika Srpska sa posebnom ljubavlju i pažnjom doživljava i dočekuje ovaj veliki praznik. Posebno smo ponosni na činjenicu da se Srbija još 1835. godine, usvajanjem Sretenjskog ustava, svrstala u red savremenih zemalja koje su težile demokratskim vrijednostima", navodi se u čestitki lidera SPS-a.

Srbija danas proslavlja Dan državnosti nizom svečanosti u znak sjećanja na Sretenje 1804. godine kada je u Orašcu počeo Prvi srpski ustanak za oslobođenje od Turaka, ali i na proglašenje prvog srpskog Ustava 1835. godine, kojim je označen početak savremene srpske države.

Dan državnosti Srbije - Sretenje svečano će biti obilježen u opštinama i gradovima Republike Srpske isticanjem zastava Srpske i Srbije i večerašnjim sinhronizovanim vatrometom. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana