Selak: Sabor prilika za jačanje srpskog bratstva

Srna
Selak: Sabor prilika za jačanje srpskog bratstva

BANjALUKA - Predstojeći Svesrpski sabor u Beogradu biće pravo mjesto za otvoreni dijalog i saradnju, kako bi predstavnici Srba zajedno kreirali bolju budućnost za sve građane zemalja u kojim žive i jačali bratstvo srpskog naroda, ocijenio je predsjednik Socijalistička partija Srpske (SPS) Goran Selak.

On je pozvao sve političke i javne aktere da tokom Sabora budu ozbiljni u namjerama i svom radu, te da pokažu zajedništvo i snagu, jer će samo zajedno srpski narod ostvariti ciljeve i očuvati ono najvrednije - istoriju i kulturu, Kosovo i Metohiju i Republiku Srpsku.

"Samo ujedinjeni pod trobojkom i Svetom Savi vjerni, Srbi na Balkanu mogu istrajati i trijumfovati u borbi za pravednije društvo i bolju budućnost. To dugujemo našoj djeci, ali i našim precima jer nema naroda takvog trajanja i takve posvećenosti idealu slobode kakav je srpski narod", poručio je Selak u objavi na društvenim mrežama.

On je naveo da SPS podržava Svesrpski sabor koji će biti održan u subotu, 8. juna, u Beogradu i napomenuo da je ova partija uvijek bila posvećena solidarnosti i jedinstvu naroda.

"Ovaj događaj predstavlja važan trenutak za sve nas, priliku da se okupe Srbi iz svih krajeva i da zajednički radimo na jačanju naših nacionalnih interesa i očuvanju naše kulturne baštine, istakao je Selak.

Svesrpski sabor okupiće nekoliko hiljada ljudi iz Srbije, Republike Srpske i Crne Gore.

Na Saboru će biti predstavljena deklaracija koju bi trebalo da usvoje skupštine Srbije i Republike Srpske i u kojoj će biti opisana aktuelna situacija sa srpskim narodom gdje god živi, ali i budući koraci ka ostvarivanju njegovih krucijalnih prava.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana