Selak: Policijske saradnje plaše se oni koji bi mogli biti njen predmet

GS
Selak: Policijske saradnje plaše se oni koji bi mogli biti njen predmet

Policijska saradnja zemalja regiona i uopšte policijska saradnja u cijeloj Evropi, može plašiti samo one koji bi mogli biti predmet te saradnje, rekao je Goran Selak, predsjednik Socijalističke partije Srpske.

Selak je reagovao na neumjesne izjave Elmedina Konakovića, koji se protivi saradnji policijskih agencija iz BiH sa kolegama iz Republike Srbije.

“Ne treba mnogo analizirati da bi se zaključilo šta je pozadina osporavanja Sporazuma o saradnji policijskih agencija iz BiH sa kolegama iz Srbije. Evidentno je da pojedinim političkim strukturama u BiH, odnosno u Federaciji BiH ne odgovara koordinisani rad na suzbijanju međunarodnog organizovanog kriminala i to iz samo njima znanih razloga”, poručio je Selak.

On kaže da sporazumi o saradnji policijskih tijela predstavljaju primjere dobre prakse u manje više svim zemljama okruženja. 

“Policijska saradnja na međudržavnom i internacionalnom nivou je tekovina savremenog društva, a oni kojima ona smeta očigledno teže zaštiti kriminala i kriminalaca. Dodatno zapanjuje neznanje ministra spoljnih poslova BiH koji ne tumači Sporazum na ispravan način i ne razumije se u terminologiju, pa prikrivenog isljednika predstavlja u najmanju ruku kao agresora, što je i smiješno i neutemeljno”, istakao je Selak.

Oštre reakcije na Konakovićevu najavu: Direktan napad na Srpsku i Srbiju!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana