Selak: Policija Srpske garant mira

GS
Selak: Policija Srpske garant mira

BANjALUKA - Policija Republike Srpske garant je mira, stabilnosti i ustavnog poretka Srpske, istakao je predsjednik Socijalističke partije Srpske (SPS) Goran Selak.

-Zahvaljujući pripadnicima policije bezbjednost u Srpskoj je na zadovoljavajućem nivou. Bez organizovane i jake policije nema ni stabilne Republike Srpske, koja je čuvar dejtonske BiH - naveo je Selak u čestitki pripadnicima MUP-a Srpske, resornom ministru i njegovim saradnicima povodom Dana policije Srpske.

Naglasio je da se danas treba sjetiti i svih pripadnika MUP-a koji su dali živote dali za Republiku Srpsku tokom Odbrambeno-otadžbinskog rata, ali i u mirnodopskom periodu tokom obavljanja službenih dužnosti.

-Siguran sam da će pripadnici policije nastaviti da obavljaju svoje zadatke sa dužnom pažnjom, vođeni idealima rodoljublja i pravde. Policija Srpske je jedna od najvažnijih institucija Republike, čuvar dejtonske strukture BiH i prava srpskog konstitutivnog naroda - poručio je Selak.

Policija Republike Srpske formirana je 4. aprila 1992. godine i izvršna je institucija, operativni i istražni organ Ministarstva unutrašnjih poslova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana