Selak: Podrška državotvornoj politici Srbije, miru i stabilnosti

Srna
Selak: Podrška državotvornoj politici Srbije, miru i stabilnosti

BANjALUKA- Predsjednik Socijalističke partije Srpske /SPS/ Goran Selak pružio je podrušku državotvornoj politici Srbije, miru i stabilnosti, ocijenivši da bi srpski narod trebalo da se ujedini u odbrani suštinskih vrijednosti društva.

Selak je istakao da je cijelom srpskom narodu, naročito u Republici Srpskoj i braći na Kosovu i Metohiji, neophodna jaka i stabilna Srbija, a ne Srbija koja se podriva iznutra.

Iz SPS-a podsjećaju da je opozicija u Beogradu organizovala proteste nakon teških tragedija koje su pogodile Srbiju, dok je za 26. maj najavljen “državotvorni skup, na kojem će biti promovisane vrijednosti mira, stabilnosti i suverenosti države i naroda”.

“Vlast se ne mijenja nasiljem i protestima, zloupotrebljavajući ljudske tragedije. Izbori su vrijeme za političke okršaje i demokratsku borbu za vlast, a srpski narod ima demokratski kapacitet da svima pruži priliku u izbornom procesu”, rekao je Selak.

On smatra da bi se trebalo posvetiti bezbjednosti građana i očuvanju mira i stabilnosti nakon nezapamćenih tragedija, koje su izazvale nemjerljivu tugu.

“Žaleći mlade živote, dužni smo da iskažemo pijetet prema žrtvama nezapamćenih tragedija u Srbiji, dok je krajnje nedobronamjerno sakupljati političke poene i zloupotrebljavati osjećanja ljudi. Nije humano, a ni opravdano, u ovom teškom času, koristiti ljudske tragedije za ostvarivanje političkih ciljeva”, rekao je Selak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana