Selak: Ohrabrujuće poruke o važnim projektima u BiH

SRNA
Selak: Ohrabrujuće poruke o važnim projektima u BiH

BANjALUKA - Lider Socijalističke partije Srpske /SPS/ Goran Selak poručio je da su se nakon sastanka delegacije SNSD-a sa predstavnicima "osmorke" danas mogle čuti ohrabrujuće poruke o važnim projektima u BiH koji više neće biti blokirani.

"SPS se uvijek zalagalao za razgovore i poštovanje nadležnosti Republike Srpske, odnosno oba entiteta u BiH i da sjednu sva tri naroda i razgovaraju kako bi građani živjeli bolje", rekao je Selak Srni, te podsjetio na probleme koje izaziva inflacija prouzrokovana spoljnim uticajima.

Selak je istakao da je neophodno stvoriti što bolji ambijent za građane u Republici Srpskoj, ali i u Federaciji BiH.

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je da je na današnjem sastanku delegacije SNSD-a sa predstavnicima "osmorke" dogovoreno brzo formiranje vlasti na nivou BiH i da uspostave prvi put u BiH posebnu proceduru za brži prolazak razvojnih projekata.

Dodik je dodao da je dogovoreno da se iduće sedmice u okviru timova koje su precizirali održe sastanci kako bi se, kako kaže, uputili u rješavanje pitanja u vezi sa ekonomijom i za institucionalno kretanje, energetiku, infrastrukturu i sve ono što bude dio zajedničkog interesa. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana