Selak: Naša dužnost da mir, slobodu i državnost ostavimo potomcima

Srna
Selak: Naša dužnost da mir, slobodu i državnost ostavimo potomcima

BANjALUKA - Predsjednik Socijalističke partije Srpske (SPS) Goran Selak čestitao je građanima Srbije i Republike Srpske, kao i svim Srbima širom svijeta Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave koji se obilježava 15. septembra, na dan kada je probijen Solunski front.

-Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave proslavlja i simbolizuje neprolazne vrijednosti našeg naroda, koji je u najtežim trenucima bio jedinstven i složan i koji se junački borio za slobodu pod našom trobojkom - naveo je Selak.

On je istakao da Srbija i Republika Srpska imaju pravo da njeguju istorijske uspjehe i podvige srpskog naroda, a jedan od najslavnijih je munjevito probijanje Solunskog fronta 15. septembra 1918. godine i oslobođenje Srbije, ali i svih drugih srpskih krajeva.

Selak je podsjetio da je Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave uspostavljen kao nacionalni praznik koji se zajednički proslavlja u Srbiji i Republici Srpskoj.

-Srpski narod ne smije zaboraviti nebrojene žrtve koje su naši preci podnijeli da bismo mi danas živjeli u slobodi. Slobodu i državnost smo naslijedili od predaka i naša je dužnost da mir, slobodu i državnost ostavimo u naslijeđe svojim potomcima - poručio je Selak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana