Selak: Hrvatske vlasti Srbe osuđuju zbog pjesama, a tolerišu neoustaštvo

GS
Selak: Hrvatske vlasti Srbe osuđuju zbog pjesama, a tolerišu neoustaštvo

BANjALUKA - Predsjednik Socijalističke partije Srpske (SPS) Goran Selak ocijenio je, nakon što je opštinski sud u Zadru osudio dvojicu članova pjevačke grupe "Jandrino jato" zbog pjevanja rodoljubivih pjesama koje nikoga ne vrijeđaju, da hrvatske vlasti Srbe osuđuju zbog pjesama dok u njihovom dvorištu cvjeta neoustaštvo.

On je istakao da tekstovi tih pjesama ne vrijeđaju osjećanja nijedne nacije, već proslavljaju srpski narod i njegove junake, saopšteno je iz SPS-a.

"Hrvatske vlasti odavno žmire dok im cvjeta ustaštvo širom zemlje i dok se u Imotskom sve crni od ustaške koreografije i performansa. Pružamo apsolutnu podršku grupi `Jandrino jato` i prvom prilikom ću otići na njihov nastup. To su ljudi koji čuvaju kulturu i istoriju svog naroda i Krajine", poručio je Selak.

Članove Jandrinog jata je prekršajni sud osudio na novčane kazne zbog pjevanja pjesama "Jovan Dalmatinac" i "Marširala kralja Petra garda" u Mrkonjić Gradu 2022. godine.

Iz suda u Zadru saopšteno je da pjesme ovakvog sadržaja kod građana izazivaju nemir, posebno kod građana koji su bili direktno izloženi ratnim stradanjima, razaranjima i patnji, te se ovakvim ponašanjem remeti suživot hrvatskih građana i građana srpske nacionalnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana