Selak: Dobra saradnja sa SNSD-om

GS
Selak: Dobra saradnja sa SNSD-om

BANjALUKA- Predsjednik SPS-a Goran Selak ocijenio je da je dobra saradnja sa SNSD-om na svim nivoima te je istakao da je partija kojom rukovodi pokazala da ne trči za funkcijama i da ne ucjenjuje koalicione partnere.

„Kada je riječ o očuvanju Dejtonskih nadležnosti Srpske, uvijek smo rekli da smo protiv prenosa nadležnosti, da tražimo da se vrate naše nadležnosti, da se očuva Republika Srpska, da smo protiv bilo kakvog pokretanja pitanja imovine jer je imovina riješena Dejtonskim mirovnim sporazumom. Dakle, mi smo i kao partija socijalne pravde, ali i nacionalno odgovorna partija, uvijek tu na strani Republike Srpske“, poručio je Selak za Srpskainfo.

Navodi da ima prostora za napredak, kada je riječ o koaliciji na republičkom nivou, ali da SPS neće biti remetilački faktor kada je riječ o odbrani interesa Srpske i razvoja njenih lokalnih zajednica.

“Sada smo sve ostavili po strani jer je bitno da ojačamo institucije Republike Srpske jer želimo jaku i stabilnu Srpsku, da vidimo kako da je demografski obnovimo, kako da povećamo plate i penzije svih stanovnika, kako da naši borci žive bolje i da imamo što bolje odnose sa našom maticom Srbijom”, naveo je Selak.

Ističe da mu je želja da se sve lokalne zajednice u Republici Srpskoj razvijaju, što će biti moguće samo ako odgovorni ljudi preuzmu odgovornost i počnu s radom, dodavši da nije zadovoljan situacijom u Banjaluci.

„Ekskluzivno vam otkrivam da je lider PDP-a, Branislav Borenović nedavno izjavio u jednom društvu da zna da Draško Stanivuković neće biti gradonačelnik Banjaluke“, istakao je Selak.

Kada je riječ o ličnom i profesionalnom životu, Selak navodi da samo zlonamjerni kritikuju njegov rad bez argumenata, ali da rezultati govore najbolje.

“Pet godina sam obavljao poslove direktora Kazneno-popravnog zavoda. Izvještaji najbolje pokazuju kako sam to radio. Ne samo izvještaj domaćih institucija već i izvještaj međunarodnih institucija koji su moje rukovođenje navodili kao primjer dobre prakse”, zaključio je Selak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana