Selak: Ahmetović širi srbofobiju i iznosi neistine

Srna
Selak: Ahmetović širi srbofobiju i iznosi neistine

BANjALUKA - Poslanik SDP-a u njemačkom Bundestagu Adis Ahmetović svojim izjavama širi srbofobiju i iznosi notorne neisitne, ali kao i ostali protagonista ustaljene matrice Zapada prečesto zaboravlja da su Srbi autohtoni evropski narod koji se protiv toksičnih narativa uvijek izbori istinom, ocijenio je predsjednik Socijalističke partije Srpske Goran Selak.


On je ocijenio nedopustivim da jedan poslanik njemačkog Bundestaga konstantno kao što to čini Ahmetović vrijeđa sve što je srpsko i uz to obmanjuje evropsku, njemačku i javnost u regionu.

"Posljednje izjave Ahmetovića, ne samo da podgrijavaju netrpeljivost prema srpskom narodu, Srbiji i Republici Srpskoj, nego i obiluju notornim neistinama", istakao je Selak.

Selak navodi da je "Ahmetović poznat je po jednostranom djelovanju koje za krajnji cilj ima stigmatizaciju Srba", saopšteno je iz Socijalističke partije Srpske.

"Okrivljujući isključivo Srbe za raspad bivše Jugoslavije, Srbiju zbog Kosova i Metohije i ponižavajući Republiku Srpsku, Ahmetović se jasno profilisao kao još jedan u nizu protagonista ustaljene matrice Zapada, prema kojoj bi Srbi trebali biti građani drugog reda u zapećku Evrope. Međutim, prečesto zaboravljaju činjenicu da je srpski narod autohtoni evropski narod bogate istorije i tradicije koji se protiv toksičnih narativa uvijek borio i izborio istinom i nepobitnim činjenicama", poručio je Selak.

Ahmetović je nedavno izjavio da bi "NATO ponovo trebalo da pošalje više vojnika na Kosovo" i da ga "etnonacionalistički kurs" srpskog rukovodstva podsjeća na liniju Moskve.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana