Sekretar Kancelarije za evropske integracije SBK pritvoren u Grčkoj

Srna
Sekretar Kancelarije za evropske integracije SBK pritvoren u Grčkoj

TRAVNIK - Sekretar Kancelarije za evropske integracije, fondove, odnose s javnošću i kvalitet prema međunarodnom standardu Srednjobosanskog kantona Muhamed Softić pritvoren je u Grčkoj pod optužbom za trgovinu ljudima, rečeno je na današnjoj sjednici kantonalne Vlade.

Članove Vlade o ovome je informisao kantonalni premijer Tahir Lendo, navodeći da je od Ministarstva inostranih poslova u Savjetu ministara zatražio zvaničnu informaciju.
-Dobili smo nezvaničnu informaciju da je pritvoren i da je optužba za trgovinu ljudima, migrantima i izbjeglicama, te da je u nekom procesu u Grčkoj -  rekao je Lendo.

On je dodao da je od Ministarstva inostranih poslova u Savjetu ministara kao kantonalni premijer zatražio zvaničnu informaciju kakav je Softićev status i da ubrzo očekuje informaciju o tome.

Vlada Srednjobosanskog kantona imenovala privremenog vršioca dužnosti sekretara Kancelarije za evropske integracije, fondove, odnose s javnošću i kvalitet prema međunarodnom standardu, koji će koordinisati poslovima do daljeg, prenijeli su federalni mediji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana