Sebija Izetbegović: Bila sam izvrsna direktorica

GS
Sebija Izetbegović: Bila sam izvrsna direktorica

SARAJEVO - Bivši generalni direktor Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) Sebija Izetbegović oglasila se nakon odluke Upravnog odbora KCUS-a o njenom razrješenju.

UO KCUS-a smijenio je na današnjoj sjednici generalnog direktora ove zdravstvene ustanove Sebiju Izetbegović te je za novog vršioca dužnosti direktora imenovan Alen Pilav.

-Kad za osam godina (dva mandata) na poziciji generalne direktorice KCUS-a vratim 100 miliona KM dugovanja, nadoknadim 10 miliona KM lažno prikazanih zaliha, isplatim oko četiri miliona KM po tužbama radnika klinike za Ortopediju KCUS-a, kupim novu opremu milionskih vrijednosti na svim klinikama, popravim radnicima plate koje najmanje 10 godina nisu rasle, izborim se za pristojnije plate nastavnog kadra iz KCUS-a na Medicinskom fakultetu, ukinem korupciju i pljačku, zabranim donošenje koverti i poklona za pregled i operaciju, zabranim kriminalni privatni rad u radno vrijeme-steknem neprijatelje, mediokritete koji ne opraštaju uspjeh a veže ih ista politička agenda pa oni smisle prljavu osvetu. Smisle da mi pokradu iz dosijea dio dokumenata, ukradu i otmu titule i pokrenu neviđenu medijsku hajku protiv mene - navela je Izetbegovićeva, prenosi Kliks.

Dodala je da to nije trajalo samo osam godina nego treba dodati i one tri godine vođenja Opšte bolnice koju je, kaže, takođe zatekla u rasulu i dugovanjima, a ostavila 1,7 miliona KM u plusu.

-Ponosna na sve što sam uradila, zahvaljujući vrijednim ljudima koji su mi bili saradnici, bila sam izvrsna direktorica, bez imalo lažne skromnosti. Vrijeme će pokazati, a sud će dokazati, ako Bog da. Nametnuti premijer FBiH (imao je mnogo manje glasova na izborima nego ja) nestrpljiv da se dočepa KCUS-a nametne UO i NO KCUS od sebi podobnih kadrova i inicira moju smjenu, protivno zakonu. Svakako će to imati sudski epilog jer ću ih tužiti - istakla je.

Poručila je da je nisu umorili šta god su radili.

-Osjećam snagu kojom bih mogla voditi još dva klinička centra sa lakoćom, uvjerena da se za bolesne ljude treba boriti i srcem i znanjem. Novca ima dovoljno ako opet ne pokradu, dokazala sam to. KCUS je i sada u pozitivnom stanju oko 1 milion KM. Nisu me umorili i nisam izgubila empatiju i želju da pomažem i borim se za bolesne -kazala je Izetbegović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana