SDS neće podržati Dodikov veto

Srna
Foto: D. Pozderović

BANjALUKA - SDS neće podržati veto srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika na trgovinski sporazum između BiH i Velike Britanije, izjavio je šef Kluba ove stranke u Narodnoj skupštini Srpske Miladin Stanić.

Stanić je rekao je novinarima u parlamentu Srpske da od SNSD-a i Dodika traži da sprovedu sve zaključke sa posebnih sjednica Narodne skupštine Republike Srpske i da će onda imati bezuslovnu podršku SDS-a za sve buduće odluke na posebnim sjednicama.

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović rekao je novinarima da izlaskom Velike Britanije iz EU BiH nema praktično nikakav sporazuma sa Britancima, te da je logično da se ti odnosi moraju ugovorno regulisati.

U Banjaluci je u toku posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske o prijedlogu odluke o potvrđivanju izjave srpskog člana

Predsjedništva BiH Milorada Dodika o proglašenju odluke o pokretanju postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja sporazuma o partnerstvu, trgovini i saradnji BiH i Velike Britanije, koju je bez konsenzusa usvojilo Predsjedništvio BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana