SDP „dan državnosti BiH“ slavi u Banjaluci

GS
SDP „dan državnosti BiH“ slavi u Banjaluci

BANjALUKA - SDP BiH - Gradska organizacija Banjaluka najavila je da će održati Svečanu akademiju povodom takozvanog dana državnosti i dana ZAVNOBiH-a 25. novembra u Banjaluci.

Planirano je da svečanoj akademiji u hotelu „Meriot“ prisustvuju delegati u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH i Parlamenta Federacije, potpredsjednici Republike Srpske, poslanici u Narodnoj skupštini Republike Srpske, premijer i ministri u Vladi Federacije.

Predsjednik Predsjedništva Boračke organizacije Republike Srpske Goran Rogić rekao je za ATV da je apsurd apsurda da oni koji su rušili zemlju, u kojoj su Srbi željeli da ostanu da žive, bi sada da slave taj datum.

-Mislim da je to apsurdno i nenormalno, bezobrazno, to je izazivački, to je potcjenjivački - rekao je Rogić.

On je istakao da je provokacija takav skup u Banjaluci.

Predsjednik Skupštine Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Branimir Kojić rekao je da federalni političari sada pokušavaju da doliju ulje na vatru kako bi neko od rukovodstva Srpske ili neki Srbin napravio neki gaf da bi nam još nešto stavili na teret, kako bi pokazali da mi ovdje nismo za suživot a kako su oni neko ko poštuje dan državnosti i državu a to im neće proći.

-U Republici Srpskoj treba da se proslavlja Dan Republike Srpske - 9. januar. Dan kada je rođena naša Republika Srpska. Očigledno je da svakim danom pokazuju da mi ne treba da budemo u ovakvoj BiH i najbolje bi bilo da se mi pozdravimo i odemo svojim putem a to je samostalnost - rekao je Kojić ua ATV.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana