Savjet ministara BiH usvojio budžet za 2024. godinu

GS
Foto: RTRS

SARAJEVO- Savjet ministara BiH usvojio je Nacrt zakona o budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2024. godinu na današnjoj sjednici u Mostaru, saznaje ATV.

Predlagač Nacrta zakona o budžetu je Ministarstvo finansija i trezora u Savjetu ministara. Prema Nacrtu, ukupni budžet planiran je u iznosu od 1.355.400.000 KM.

Pošto je Nacrt zakona o budžetu dobio podršku Savjeta ministara BiH, on se šalje u Predsjedništvo BiH, koje je i formalni predlagač budžeta i koje ga šalje na odobravanje u Parlamentarnu skupštinu BiH, gd‌je treba da dobije podršku oba doma.

Podsjetimo, lideri stranaka partnera u vlasti na nivou BiH potpisali su u ponedjeljak na sastanku u Mostaru zaključak i dogovorili da se budžet BiH nađe na sjednici Savjeta ministara u četvrtak, 4. jula i da po ubrzanoj proceduri bude usvojen u oba doma Parlamentarne skupštine BiH.

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović je zahvalio kolegama što su dali doprinos da se izdignu iznad razlika i da mogu poslati koliko-toliko pozitivnu poruku kako bi BiH na jesen mogla dobiti pregovarački proces sa EU dok je Mađarska predsjedavajuća EU.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana