Savić: Važniji odlazak Đukanovića, nego pobjeda Milatovića

Veljko Zeljković
Savić: Važniji odlazak Đukanovića, nego pobjeda Milatovića

BANjALUKA - Politikolog Vojislav Savić smatra da je mnogo važnije to što Milo Đukanović odlazi sa političke scene nego to što Jakov Milatović dolazi, jer su, kako je obrazložio, DPS i Đukanović u prethodnom periodu bili generator kriza i podjela narodu u Crnoj Gori.

- Ovi izbori su bili istog tog naroda. Međutim, ne treba gajiti bespotreban optimizam da će se stvari promijeniti preko noći. Crna Gora ima određenu trajektoriju na kojoj se nalazi, u širokom planu gledajući, i za početak će biti dovoljno da se prestane sa napadima na srpski identitet i SPC.

Nakon toga možemo očekivati normalizaciju odnosa sa zemljama u regionu i smanjenje tenzija - kaže Savić za “Glas Srpske”.

Dodaje kako u kontekstu ove priče ne treba zaboraviti pomenuti ni da su DPS i SDA posljednje dvije radikalno nacionalističke strukture na Balkanu koje su i zapadni partneri otpisali na sličan način.

Otuda, navodi on, ne iznenađuje podrška koja je Đukanoviću dolazila iz Sarajeva ovih dana, što, naglašava, predstavlja pretpolitičko stanje svijesti i pokazatelj ozbiljnog deluzionizma u javnom prostoru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana