Saučešće patrijarha Porfirija povodom upokojenja kraljice Elizabete

Srna
Saučešće patrijarha Porfirija povodom upokojenja kraljice Elizabete

BEOGRAD - Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije izjavio je u svoje i u ime Srpske pravoslavne crkve /SPC/ najiskrenije saučešće kralju Čarlsu Trećem povodom upokojenja njegove majke, britanske kraljice Elizabete Druge.

Patrijarh Porfirije u saučešću navodi da je kraljica Elizabeta, planetarni simbol mudrosti, hrabrosti i rodoljublja, sa pravom kao poglavar Anglikanske crkve, nosila titulu "zaštitnik vjere".

"Vaša majka je ceo svoj život posvetila pre svega miru, preko potrebnom svetu kako pre sedam decenija, kada je dostojanstveno ponela krunu Ujedinjenog kraljevstva, tako i danas kada odlazi, u to smo sigurni, tamo gde pravednici blaženstvuju", naveo je srpski patrijarh.

Srpski patrijarh poželio je da Gospod kralju Čarslu, kraljevskoj porodici i svim narodima Ujedinjenog kraljevstva podari utjehu u ovom teškom trenutku, saopšteno je iz pres-službe SPC.

"Molimo se Gospodu da dušu usnule kraljice upokoji u mestu svetlom, u mestu cvetnom, u mestu odmora i da je pokaže kao naslednika božanskih dobara u dvorovima pravednih", naveo je patrijarh Porfirije.

Srpski patrijarh je povodom upokojenja kraljice Elizabete uputio saučešće i arhiepiskopu kenterberijskom Justinu Vebliju.

Britanska kraljica Elizabeta Druga preminula je juče u 96. godini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana