Samardžija: Susret Dodika i Putina od izuzetne važnosti za Srpsku, ali i benefit za BiH

Srna
Samardžija: Susret Dodika i Putina od izuzetne važnosti za Srpsku, ali i benefit za BiH

MOSKVA - Predstojeći susret srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom u Moskvi biće od izuzetne važnosti za Republiku Srpsku, ali i donijeti benefit za cijelu BiH, imajući u vidu energetsku krizu koja je već uzdrmala Evropu, izjavio je Srni ambasador BiH u Rusiji Željko Samardžija.

On je napomenuo da je najveći potrošač gasa u BiH upravo Federacija BiH i Sarajevo, kao najveći grad.

Samardžija je ocijenio da će predstojeći susret Dodika sa Putinom biti nastavak uspješnih razgovora koje su imali u junu na Ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu.

-Rusija veoma cijeni principijelan stav Republike Srpske. Ovdje se zna da su pojedinačna i neustavna istupanja pojedinih predstavnika BiH u multilateralnim svjetskim organizacijama rezultat velikih pritisaka na političko Sarajevo koji dolaze sa zapada - istakao je ambasador.

Ističući da je Republika Srpska pouzdan partner Ruske Federacije, Samardžija je naveo da se očekuje da će, osim političkih tema, tokom susreta Dodika i Putina biti riječi i o ekonomskoj saradnji, posebno u energetskom sektoru i gasnim projektima u Republici Srpskoj, energetskoj stabilnosti i kulturnoj saradnji.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik sastaće se 20. septembra u Moskvi sa predsjednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana