Rute: Želimo BiH u EU, ali mnogo o je posla u narednih šest sedmica

Agencije
Rute: Želimo BiH u EU, ali mnogo o je posla u narednih šest sedmica

SARAJEVO - Holandski premijer Mark Rute, koji danas boravi u Sarajevu sa predsjednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen i hrvatskim kolegom Andrejem Plenkovićem, poručio je da njegova zemalja osjeća posebnu vezu sa Zapadnim Balkanom, a naročito BiH.

-Želimo da BiH zauzme svoje mjesto u EU kao jedinstvena zemlja. Budite sigurni da BiH ne mora ovo da radi sama. Mi smo voljni da pomognemo. Činjenica da smo ovdje danas dokazuje to - rekao je Rute. On je na zajedničkoj konferenciji za novinare rekao da je zajednički interes da BiH zauzme svoje mjesto za stolom EU kao jedna i suverena država.

-Zadovoljstvo je Holandiji da pomogne u izgradnji BiH. To je i u interesu EU, da članice budu što snažnije - rekao je holandski premijer.

Poručio je da celi proces priključenja BiH EU mora biti zasnovan na ostvarivanju rezultata te da EU mora biti sigurna da BiH postiže konkretne i dugoročne rezultate.

- Veoma mnogo je puno posla u narednih šest sedmica. Sagovornici me danas uvjeravaju da se ide u tom pravcu, ali moramo vidjeti da se to dešava. Ovo su veliki i zahtjevi zadaci. Za mene lično je važno da nema prečica, da je sve utemeljeno. Vrijeme curi, vjerovatno do kraja marta ova prilika se može ugasiti -  naveo je Rute, prenijeli su federalni mediji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana