Ruske teniserke prejake za Republiku Srpsku

D.D.
Ruske teniserke prejake za Republiku Srpsku

KAZANj – Ženska teniska reprezentacija Republike Srpske nije uspjela da se plasira u finale Igara Briksa.

Rusija je bila prejaka i nakon singla je došla do pobjede 2:0. Domaćin igara ima u svom sastavu dvije teniserke koje su visoko rangirane na WTA listi, pa je za mlade teniserke Republike Srpske ovo bilo veliko iskustvo.

U prvom meču Polina Kudermatova je sa 2:0 savladala Saru Mikaču. Reprezentativka Rusije inače 170. na listi je bila veoma ubjedljiva i slav ila je sa 2:0 po setovima 6:1, 6:1.

-Igrala sam protiv veoma iskusne teniserke, dala sam svoj maksimum. Zadovoljna što sam igrala protiv nje. Očekujem veliku borbu protiv Indije i nadamo se medalji - rekla je Mikača

Elena Pridankina je bila još  ubjedljivija. Ona je takođe slavila sa 2:0 protiv Anastasije Ignjatić. Po setovima je bilo 6:0, 6:0. Ipak, teniserkama će ovi dueli itekako dobro da dođu da vide gdje su u odnosu na kvalitetnije protivnice.

-Rusija je  od početka bila favorit. Ovo je njihov teren. Dosta iskusnija igračica, na kraju bolje plasirana na rang listi i ima više iskustva. Nisam zadovoljna svojom igrom ali sve snage ćemo usmjeriti na meč za medalju. Znamo protivnika igrale smo protiv  njih i želimo medalju - rekla je Anastasija. 

U borbi za bronzu Republike Srpska će da igra protiv Indije sa kojom su već igrali u grupi gdje su poražene 1:2.

-Nismo imale velike šanse. Ovo je za naše teniserke bila velika škola da steknu iskustvo i vide na čemu treba da rade u budućnosti. Indija je jedan od favorita za osvajanje medalje ali smo pokazali da možemo da igramo protiv njih . Sara igra sve bolje, to me raduje, Anastasija treba da ponovi svoj meč. Prvi duel smo izgubili u dublu ali cure tad nisu bile uigrane sada je to puno bolje  - rekao je selektor Aleksandar Džigumović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana