Rukometaši Srbije i BiH za "Glas": Napad Hamasa iznenadio je sve u Izraelu

Veljko Zeljković
Foto: GS

Napad Hamasa iznenadio je sve u Izraelu. Djeluje da nisu uopšte bili spremni na tako nešto, niti su očekivali. Kaže ovo za “Glas Srpske” srpski rukometaš Vuk Milenković koji je uspio da napusti izraelski grad Ašdod, gdje je nastupao za klub Hapoel, navodeći kako je i ovaj grad, koji je nekih 30 kilometara vazdušne linije od Gaze, pretrpio žestoko bombardovanje.

- Bilo je zaista strašno i stresno. To čitavo subotnje jutro su se oglašavale sirene i padale rakete. Klub je odmah dozvolio strancima da napuste Izrael. Uspeo sam da kupim karte, tako da sam od ponedeljka u Srbiji - rekao je Milenković dodajući da su pored njega još dva igrača iz Srbije bila u timu, ali su oni uspjeli da se vrate bezbjedno.

I povremeni rukometni reprezentativac BiH Gafar Hadžiomerović takođe je napustio Izrael i klub u kom je nastupao Makabi Rišon.

- Klub je zaista brzo reagovao. Nakon izbijanja sukoba organizovali su let za igrače, tako da smo napustili Izrael veoma brzo i već se vratili u svoje države i, srećom, nismo ostali - poručio je za naš list Hadžiomerović.

Iz Ambasade BiH u Izraelu saopšteno je da, prema podacima koje trenutno posjeduju, niko od državljana BiH nije nastradao ili povrijeđen u ovim sukobima, dok je iz ambasada BiH u Kairu (Egipat) i Amanu (Jordan), koje pokrivaju Palestinu, navedeno da nisu primili zahtjeve za evakuaciju državljana BiH iz Palestine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana