Rotacije u vladajućim strankama

O.T.
Rotacije u vladajućim strankama

Aleksandar Trninić novi je šef poslaničkog kluba Ujedinjene Srpske u Narodnoj skupštini Srpske.

Trniniću, koji je u republičkom parlamentu neko vrijeme djelovao kao samostalni poslanik ovo je već četvrta stranka. On je u martu 2020. godine napustio SDS, te se priključio SPS-u Gorana Selaka, ali se pred izbore 2022. vratio u najveću opozicionu stranku i sa njene liste osvojio aktuelni mandat u NSRS.

Početkom prošle godine Trninić po drugi put napušta stranku koju vodi Milan Miličević i angažman nastavlja u novoosnovanom Narodnom frontu. Iako ga je predsjednik NF-a Jelena Trivić nazvala velikim pojačanjem, on napušta i namlađu partiju u Srpskoj, i to samo nekoliko mjeseci nakon što se u istu učlanio.

Period samostalnog djelovanja završio je nedavno te dogovorio dalji rad u partiji na čijem čelu je predsjednik Narodne skupštine Srpske Nenad Stevandić, koji je sa njim u martu boravio u posjeti Rusiji.

Sa druge strane, Ujedinjenu Srpsku napustio je Kostadin Vasić, koji će dalje biti član NPS-a Darka Banjca. Tu informaciju potvrdio je šef poslaničkog kluba NPS-a Dragan Galić. Vasić je dugo godina bio član SDS-a, baš kao i Banjac, koji je iz najveće opozicione stranke prešao u DNS a potom formirao vlastitu stranku. Galić je bio član PDP-a. U klubu su još i Bobana Ćibić i Dragan Brdar, koji je mandat osvojio sa liste DNS-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana