Rotacije u NS RS: Stanivuković saopštio ime novog šefa odborničkog kluba u Banjaluci

GS
Foto: BL portal

BANjALUKA - Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković nakon sjednice Predsjedništva Gradskog odbora PDP-a Banjaluka otkrio je ime budućeg predsjednika odborničkog kluba ove partije u Skupštini Grada.

Na tom mjestu u narednom sazivu gradske Skupštine biće Nebojša Drinić, koji je na proteklim lokalnim izborima osvojio najviše glasova na stranačkoj listi.

“Ja neću biti taj koji će određivati ko će biti odbornik, to je uradio narod, koji je Driniću ukazao veliko povjerenje”, istakao je Stanivuković ovom prilikom, čime je indirektno prozvao predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, koji je od kandidata za odbornike SNSD-a zatražio da vrate mandate na raspolaganje stranci.

Drinić tako napušta poziciju u Narodnoj skupštini Republike Srpske, a umjesto njega će novi poslanik PDP-a postati Bojan Kresojević, koji je do sada obavljao funkciju gradskog menadžera.

Stanivuković je ovom prilikom govorio i o budućnosti i politikama koje će on, njegovi saradnici i PDP sprovoditi u budućnosti.

“Od 2016. godine u Banjaluci smo povećali naš rezultat za 200 odsto, a u Republici Srpskoj smo postali druga najveća partija”, tvrdi Stanivuković, a prenosi BL portal.

Iako dodaje da će u njegovom fokusu i dalje biti Banjaluka, ističe i da će se truditi da sve ono što ima Banjaluka, dobiju i druge opštine i gradovi.

“Duh promjena naše organizacije u Banjaluci želimo da preko PDP-a prenesemo i na druge partije”, naglasio je on.

Prije ovoga potrebno je da u Banjaluci profunkcioniše Skupština grada, odnosno da se formira većina.

“Konstitutivnu sjednicu očekujemo krajem novembra ili početkom decembra. Kao što znate spremni smo za razgovor i razgovaramo sa svim partijama koje žele dijalog”, istakao je Stanivuković.

Otkrio je da će u narednom mandatu u gradu biti formirano posebno Odjeljenje za demografiju i brigu o porodici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana