Romić: Optužnica poruka srpskom narodu da svako može da bude optužen

GS
Romić: Optužnica poruka srpskom narodu da svako može da bude optužen

BANjALUKA - Optužnica protiv predsjednika Srpske Milorada Dodika i v.d. direktora Službenog glasnika RS Miloša Lukića ima političku dimenziju i samim njenim podizanjem "udara" se na najviši organ Republike i tako šalje poruka srpskom narodu da svaki građanin može da odgovara za navodno nepoštovanje odluka nelegitimnog visokog predstavnika.

Rekao je to za RTRS savjetnik predsjednika Republike Srpske Marko Romić.

- Metodom analogije ovakve optužnice bi mogle biti podignute protiv bilo koga - ministra pravde, poslanika u Narodnoj skupštini, građana, svakog ko navodno ne poštuje odluke nelegitimnog lica koje se predstavlja kao visoki predstavnik - rekao je Romić.

Napominje da je Dodik najavio podnošenje tužbe protiv tužioca, ističući da je riječ o udžbeničkom primjeru zloupotrebe službenog položaja u političke svrhe.

Romić je istakao da je pravo na strani Dodika i Lukića, navodeći da Tužilaštvo i Sud BiH ovu pravnu borbu ne mogu da dobiju.

- Nadam se da će Sud BiH pokazati razumnost i stručnost i da neće potvrditi optužnicu. Međutim, ne treba se zamajavati da neće biti pod istim pritiskom kao Tužilaštvo - naglasio je Romić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana