Rok za raskid ugovora sa onima koji ne dolaze na posao ističe danas, rukovodioci koji to ne urade „lete“ sa funkcije

Srna
Rok za raskid ugovora sa onima koji ne dolaze na posao ističe danas, rukovodioci koji to ne urade „lete“ sa funkcije

BANjALUKA - Ministri i direktori svih republičkih uprava i upravnih organizacija do danas treba da raskinu ugovore o radu sa svim licima koja se vode kao zaposlena u njihovim institucijama, a ne pojavljuju se i ne dolaze na radna mjesta.

To je od njih zatraženo u dopisu koji im je upućen iz Kabineta predsjednika Vlade Republike Srpske.

-Ukoliko se nakon zadatog roka ustanovi da se i dalje takva lica nalaze u radnom odnosu, odgovorna lica-rukovodioci biće sankcionisani, a to znači razriješeni funkcija na kojima se nalaze - ističe se u dopisu koji je potpisao šef Kabineta predsjednika Vlade Željko Đurić.

Dopis je upućen svim ministarstvima, te direktorima Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove, Republičke uprave za inspekcijske poslove, Republičke uprave civilne zaštite, Republičkog sekretarijata za zakonodavstvo, Agencije za državnu upravu, Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije, Džender centra, v.d. pravnog predstavnika Kancelarije pravnog predstavnika, kao i direktorima Službe za zajedničke poslove Vlade, Helikopterskog servisa i Ugostiteljskog servisa Srpske.

Premijer Republike Srpske Radovan Višković rekao je za „Glas Srpske“ da nerad neće biti tolerisan i da će u narednom periodu zahtijevati veću odgovornost od ljudi koji vode javna preduzeća ili institucije u Srpskoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana