Organizacije starješina VRS: Rezolucije po modelu “kukavičijeg jajeta” ne donose ništa dobro

Srna
Organizacije starješina VRS: Rezolucije po modelu “kukavičijeg jajeta” ne donose ništa dobro

BANJALUKA - BiH može postojati samo kao dejtonska i ustavna, a rezolucije pripremane po modelu “kukavičijeg jajeta” mogu donijeti samo nove nesporazume i do kraja ogoliti namjere bošnjačke strane za unitarizacijom, poručili su iz Organizacije starješina Vojske Republike Srpske.

Starješine ističu da “bosanski jastrebovi i navodni čuvari BiH” ponovo na najgrublji i najdrskiji način napadaju na tu istu BiH.

Ukazali su kako je delegacija Parlamentarne skupštine BiH u Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope, ponovo, iza leđa srpskog i hrvatskog naroda, kao konstitutivnih naroda, u Savjetu Evrope progurala takozvanu rezoluciju o Srebrenici.

Vojne starješine ističu da je na tom dokumentu, prema navodima predsjedavajućeg delegacije Saše Magazinovića, rađeno u tišini prethodnih mjeseci.

Iz ove organizacije navode da rezolucija o kojoj je raspravljala Generalna skupština UN prema svim pravnim standardima i nije donesena, pa je sada tražena i podrška Savjeta Evrope.

Starješine ističu da je sada svima u BiH jasno da ona može postojati i opstati jedino kao dejtonska i ustavna, da je u svakom drugom slučaju nema, a da javno hvalisanje poslanika iz zajedničkih insitucija predstavlja vrh ledenog brijega sagrađenog lažima, podvalama, podmetanjima i, najviše mržnjom prema Srbima.

“Bošnjačka kuknjava, jadikovanja, molbe i žalbe za sankcionisanjem svega i svakoga, ratnohuškačka retorika, pokušaji lažiranja istorije, problemi sa identitetom, ne mogu i neće doprinijeti opstanku moguće BiH, naprotiv, urušiće se i prije nego što to iko očekuje”, upozoravaju iz Organizacije vojnih starješina.

Parlamentarna skupština Savjeta Evrope pridružila se rezoluciji o Srebrenici koju je usvojila Generalna skupština UN.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana