Raspisan konkurs za izbor direktora policije, cilja li Kostrešević novi mandat?

Marijana Miljić Bjelovuk
Raspisan konkurs za izbor direktora policije, cilja li Kostrešević novi mandat?

BANjALUKA - Nezavisni odbor raspisao je konkurs za izbor direktora policije Republike Srpske, na čijem je čelu trenutno Siniša Kostrešević.

Posebni uslovi koje kandidati trebaju da ispune za ovo radno mjesto jeste da imaju sedmi stepen stručne spreme policijskog, pravnog ili bezbjednosnog smjera i položen stručni ispit.

- Takođe, posebni uslovi koje kandidati trebaju ispuniti su, između ostalog, i da imaju utvrđen čin „glavnog inspektora” ili viši čin, te da imaju pet godina radnog iskustva u tom činu, ali i da nisu članovi  političke stranke te da im nije izrečena pravosnažna presuda za krivično djelo zloupotrebe službenog položaja ili drugo krivično djelo sa umišljajem  -  navedeno je u posebnim uslovima konkursa.

Kandidata za direktora policije predlaže Nezavisni odbor, a imenuje Vlada Republike Srpske na period od četiri godine sa mogućnošću ponovnog izbora.

Konkurs ostaje otvoren 15 dana od dana njegovog posljednjeg objavljivanja.

Aktuelni direktor policije Siniša Kostrešević, kojeg je Vlada Republike Srpske imenovala na poziciju direktora policije u julu 2020. potvrdio je „Glasu Srpsku” da će se prijaviti na raspisani konkurs.

- Prijaviću se, pa ćemo vidjeti šta će na na kraju Nezavisni odbor odlučiti  - rekao je samo kratko „Glasu” Kostrešević.

Kostrešević je tokom svoje bogate policijske karijere obavljao niz značajnih funkcija u Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske, te učestvovao u brojnim projektima i operacijama u Srpskoj i BiH, kao i na međunarodnom nivou.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana