Rankić: Dodatno jačati bratske veze sa Srbijom

Srna
Rankić: Dodatno jačati bratske veze sa Srbijom

BANjALUKA- Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Petko Rankić rekao je Srni da je posjeta delegacije Srbije, predvođene predsjednikom Aleksandrom Vučićem, Srpskoj izuzetno pozitivna jer znači dodatno učvršćivanje svih veza bratskog srpskog naroda sa obje strane rijeke Drine.

Rankić je naglasio da treba cijeniti to što je Srbija u proteklom vremenu dala mnogo novca za različite projekte u Srpskoj, pa i u Federaciji BiH.

-Svaki projekat sa bratskom Srbijom podržavam i treba jačati naše međusobne veze jer znamo da je ta zemlja, kao potpisnik Dejtona, jedan od garanata mira i stabilnosti na ovim prostorima - dodao je Rankić.

Naglasio je da su u pogledu realizacije zajedničkih projekata Srbije i Srpske bespotrebne opstrukcije sa nivoa BiH i Federacije BiH, podržane od stranih faktora.

- To su projekti, pogotovo energetski poput HE „Buk Bijela“, koji će donijeti korist svim građanima u BiH - rekao je Rankić.
On je zaključio da niko i ništa ne može razbiti veze Srpske i Srbije.

Delegacija Srbije na čelu sa Vučićem danas počinje dvodnevnu posjetu Srpskoj tokom koje će, između ostalog, biti održana sjednica Savjeta Republike Srpske i Srbije, te odata počast Srbima stradalima u Pogromu "Oluja".      

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana