Ramo Isak podnio krivičnu prijavu protiv Milovana Bjelice

GS
Ramo Isak podnio krivičnu prijavu protiv Milovana Bjelice

SARAJEVO - Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak danas je podnio Tužilaštvu BiH krivičnu prijavu protiv načelnika opštine Sokolac Milovana Bjelice zbog, kako je navedeno u prijavi, veličanja ratnog zločinca.

Kako je navedeno, prijava je podnesena u skladu sa Zakonom o krivičnom postupku BiH i zbog postojanja osnovane sumnje da je načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica svojim javno iznesenim stavovima počinio krivično djelo izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje, razdora i netrpeljivosti, koje je kažnjivo prema odredbama Krivičnog zakona BiH.

Isak je naveo u krivičnoj prijavi kako je u Krivičnom zakonu BiH jasno navedeno da će se onaj ko na bilo koji način veliča lice osuđeno pravosnažnom presudom za genocid, zločin protiv čovječnosti ili ratni zločin, kazniti kaznom zatvora od najmanje tri godine te posebno ukazao kako je riječ o krivičnim djelima iz nadležnosti Tužilaštva i Suda BiH - naveo je ministar Isak u krivičnoj prijavi.

Isak je zatražio od Tužilaštva da prijavu protiv Bjelice odmah i bez odlaganja uzmu u razmatranje, prenosi Kliks.

Isaka je razljutila izjava Milovana Bjelice, jednog od čelnika SDS-a, koji je poručio da je Radovan Karadžić za njega i danas predsjednik Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana