Radončić: Savjet Ministara BiH nas mora skinuti sa crne liste EU

Srna
Radončić: Savjet Ministara BiH nas mora skinuti sa crne liste EU

Sarajevo - Predsjednik SBB-a BiH Fahrudin Radončić pozvao je danas Savjet ministara BiH da hitno napravi opštu mobilizaciju kako bi BiH i njene banke bile skinute sa "crne liste" EU.

"Ljudi ne shvataju da je to tragedija za privredu i da će doći do potpune blokade cijelog sistema. Savjet ministara BiH mora hitno napraviti opštu mobilizaciju da se skinemo sa te liste. Na takve liste je lakše doći nego se skinuti sa njih", rekao je Radončić novinarima nakon susreta sa predsjednicima SDA i HDZ-a BiH, Bakirom Izetbegovićem i Draganom Čovićem.


Prema njegovim riječima, na ovom sastanku u zgradi Predsjedništva BiH razgovarano je o aktuelnoj političkoj situaciji i zastoju u Federaciji BiH.

On je naveo da su tri lidera pretresla sve tačke o kojima su razgovarala posljednjih godinu dana, pri čemu je podvukao da on lično želi da bude odgovoran i da preuzme dio odgovornosti za krizu vlasti u FBiH.

"Pozicija SBB-a je takva da je u mnogim stvarima problem dogovor između SDA i HDZ-a. Nekada se osjećam kao da podržavam manjinsku vladu. Dogovor isključivo ili u 95 odsto slučajeva treba da se postigne između njih, a što se SBB-a tiče mi ćemo to podržati", rekao je Radončić.

Odgovarajući na pitanje u vezi sa odlukom "Sejdić i Finci", Radončić kaže da čeka da se usaglase njegovi koalicioni partneri, Izetbegović i Čović, a da će SBB vjerovatno podržati taj dogovor.

Lider SBB-a BiH najavio je da će se u ponedjeljak ponovo vidjeti sa ovim stranačkim liderima, a nakon toga će biti održan sastanak lidera i predstavnika zakonodavne vlasti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana