Radomir Pavlović, predsjednik odbora SNSD-a u Srebrenici: Težak put do dogovora

V. K. S.
Radomir Pavlović, predsjednik odbora SNSD-a u Srebrenici: Težak put do dogovora

SREBRENICA - Sjednica Skupštine opštine u Srebrenici, koja je trebalo da bude održana juče, prolongirana je za 29. mart, a jedan od razloga za to je pokušaj političkog dogovora i unutar samih stranačkih blokova i jednih sa drugima.

Šef srebreničkog SNSD-a Radomir Pavlović istakao je za “Glas Srpske” da bivši predsjednik Skupštine nije pristao da sjednica bude juče, kako je tražio dio odbornika, jer Bošnjaci još nisu do kraja definisali svoju platformu.

- Skupština, bez izbora predsjednika i potpredsjednika, ne može ni biti konstituisana, a moramo usvojiti budžet ako želimo dobro ovoj sredini - rekao je Pavlović.

Potvrdio je da razgovarao sa predstavnicima inicijative “Moja adresa Srebrenica” koji su mu prenijeli da će danas imati još jedan sastanak.

- Rekao sam im da sve, osim opštinskog budžeta, može čekati. Ako budu bilo šta blokirali, znaćemo da im je uloga politikantska i da imaju zadatak da opstruišu formiranje vlasti i rješavanje nagomilanih problema - kazao je šef srebreničkog SNSD-a.

Druga strana je, kako je rekao, postavila neka pitanja koja se tiču lokalne uprave, ali i neka za koja su nadležni i koja treba da eventualno riješe viši nivoi vlasti.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana