Radojičić reagovao na vijest o njegovom povratku u politiku

GS
Radojičić reagovao na vijest o njegovom povratku u politiku

Bivši gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić reagovao je danas na medijske natpise o podršci koju bi njegova, za sada nepostojeća, lista dobila na izborima u najvećem gradu Srpske.

Kako su objavile Nezavisne, od Radojičića trenutno veću podršku ima samo aktuelni gradonačelnik i njegov nasljednik Draško Stanivuković. Na trećem mjestu je predsjednik banjalučkog SNSD-a Vlado Đajić te lider Narodnog fronta Jelena Trivić.

Kada je riječ o partijama, prema pomenutom istraživanju, kao treća politička snaga odmah iza PDP-a i SNSD-a pojavljuje se potencijalna Radojičićeva nezavisna listaa. Ona bi, piše pomenuti list, bila daleko ispred tradicionalnih partija koje su već prisutne u Skupštini grada Banjaluka.

"Ako bi se sad održavali izbori za Skupštinu grada Banjaluka, SNSD bi dobio oko 25 odsto glasova, PDP jedan procenat manje, a nezavisna lista Igora Radojičića oko 13 odsto. Cenzus bi još prešli i osvojili mandate Narodni front Jelene Trivić, Lista za pravdu i red Nebojše Vukanovića i SDS, dok su svi ostali daleko ispod cenzusa", navedeno je u istraživanju.

Takođe, navodi se i da bi potencijalna nezavisna lista Igora Radojičića imala čak 27 odsto birača koji bi glasali ili možda glasali za nju.

"Ovakva situacija još nije zabilježena, niti se sa nečim sličnim može uporediti, pošto lista Igora Radojičića ne postoji ni u najavi, osim u spekulacijama", navedeno je u istraživanju.

Na ovu vijest reagovao je i sam Radojičić, ali samo uz konstataciju da je nakon dugo vremena ponovo predmet medijskog interesovanja. O svom daljem eventualnom političkom djelovanju i dalje ne govori ništa.

Evo me u novinama poslije duuugo vremena https://t.co/r3uf4vgYTD

— Igor Radojicic (@RadojicicIgorMr) March 6, 2024

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana