Radmanović: Šmitove tvrdnje bez uporišta, svi problemi proizvod su međunarodne zajednice

Srna
Radmanović: Šmitove tvrdnje bez uporišta, svi problemi proizvod su međunarodne zajednice

SARAJEVO - Svi problemi u BiH u posljednjih 25 godina proizvod su djelovanja međunarodne zajednice, izjavio je Srni zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Nebojša Radmanović i ocijenio da tvrdnje Kristijana Šmita da bi se BiH raspala bez OHR-a i stranih sudija nemaju uporište.

Radmanović je naveo da je lijek za BiH dogovor domaćih snaga, ocijenivši da bi bilo mnogo manje nesporazuma kada bi se zvaničnici u BiH dogovarali i uređivali život ovdje.

"Ovdje postoji dovoljno snažnih političkih ličnosti koji razumiju stanje i politiku, koji bi se lakše dogovorili da nema nekog Šmita i nekih `Šmitova` iz prošlosti koji su bili gori od ovoga", naveo je Radmanović.

Radmanović je istakao da nisu ni strane sudije, ni OHR uslov za opstanak BiH, nego da se domaći zvaničnici razumiju i da imaju snažan i jedinstven stav prema budućnosti ovog prostora.

"Ako je to moguće, onda budućnost ovog prostora postoji u zajedničkom životu ili životu jednih do drugih. Ukoliko se budu miješali ovakvi kakav je Šmit, biće sve gore i sve češće će se pričati o nekakvom razdvajanju", naglasio je Radmanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana